Prins Ali bin Al-Hussein en Luis Figo
NOS VoetbalAangepast

Prins Ali beschikbaar, Figo laat het in het midden

Prins Ali bin Al-Hussein uit Jordanië en de Portugese oud-voetballer Luis Figo willen nog niet zeggen of zij zich opnieuw verkiesbaar stellen voor het voorzitterschap van de FIFA, nu Sepp Blatter zijn aftreden heeft aangekondigd.

"Maar ik ben beschikbaar voor alle nationale voetbalbonden die verandering willen, inclusief degenen die eerder bang waren voor verandering", zei de prins in gesprek met CNN.

Nog geen definitief ja van Figo

Figo liet maandag al optekenen dat hij "beschikbaar is om bij te dragen aan meer transparantie en democratie in het voetbal, maar het is afhankelijk van de gelegenheid, de tijd en de steun."

Na het opstappen van Blatter liet de Portugees het op zijn Facebook-pagina bij de volgende reactie: "Een goede dag voor de FIFA en voetbal. Eindelijk komt er verandering. We moeten nu in alle rust naar een oplossing zoeken om een tijdperk van dynamiek, transparantie en democratie binnen de FIFA te starten."

Toekomst

Bin Al-Hussein was in het verleden vice-voorzitter van de FIFA. De 39-jarige Jordaniër nam het vorige week bij de laatste verkiezingen als enige op tegen Blatter. Figo was een week eerder samen met Michael van Praag afgehaakt.

Bin Al-Hussein sprak bij CNN van "het juiste besluit" van Blatter. "Ik denk dat we nu naar de toekomst moeten kijken", zei Bin Al-Hussein.

Volgens Domenico Scala, de voorzitter van het verkiezingscomité van de FIFA, worden de nieuwe verkiezingen tussen december 2015 en maart 2016 gehouden. Van Praag beraadt zich nog op zijn plannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl