Michael van Praag
NOS Voetbal

Van Praag weet nog niet of hij zich weer verkiesbaar stelt

Michael van Praag vindt het vertrek van Sepp Blatter als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA heel mooi nieuws. De preses van de KNVB weet nog niet of hij zich ook verkiesbaar stelt bij de nieuwe verkiezing.

"Ik wilde verandering bij de FIFA en dit kan een grote stap in de juiste richting zijn", twittert Van Praag.

Plannen

"Aankomend weekeinde ga ik eerst naar de bestuursvergadering van de UEFA in Berlijn. Daar zal ik praten met andere betrokkenen. Dan ga ik me beraden over mijn plannen", aldus Van Praag tegen De Telegraaf.

Van Praag stelde zich eerder kandidaat voor het voorzitterschap, maar trok zich vlak voor de verkiezing terug om de Jordaanse uitdager Ali bin Al-Hussein te steunen. Maar die redde het niet tegen Blatter.

Ook Van Oostveen blij

Bert van Oostveen is ook blij met het aftreden van de Zwitser. "Na de teleurstelling van vrijdag, is dit goed nieuws voor het voetbal", liet de directeur van de KNVB op Twitter weten.

De KNVB is altijd fel tegenstander geweest van de herverkiezing van Blatter.

Open mond

Van Praag en Van Oostveen wensten niet in het openbaar te reageren. Namens de KNVB voerde voorlichter Chris van Nijnatten het woord in NOS Langs de Lijn. "Ik denk dat wij net als heel veel andere mensen met open mond hebben zitten kijken naar de beelden van Blatter", aldus Van Nijnatten.

"Dit is zeer verrassend, zelfs een beetje verbijsterend. Wat er nu gebeurt, daar is de KNVB op uit geweest: Blatter moest weg. Het gaat niet om de persoon, maar om het feit dat hij het boegbeeld is van wat er is misgegaan. Zonder hem kan er een schone FIFA komen."

De vraag rijst of Van Praag zich nu opnieuw kandidaat gaat stellen. "Daar valt nu nog niets over te zeggen en daar heeft hij zelf ook nog niet op geantwoord", zei Van Nijnatten. "Dat komt aan de orde bij het bondsbestuur. Het is de bedoeling dat we zo snel mogelijk bij elkaar komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl