Microscoop-opname van het MERS-virus
NOS Nieuws

Eerste doden door MERS in Zuid-Korea

Zuid-Korea meldt dat het longvirus Middle East Respiratory Syndrome (MERS) voor het eerst twee mensen het leven heeft gekost in het land. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn het een vrouw van 58 en een man van 71.

In Zuid-Korea zijn in twee weken tijd 25 mensen besmet. Alleen in Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten zijn er meer mensen die het virus hebben, dat in 2012 in het Midden-Oosten uitbrak.

Vorige week werd in China voor het eerst het MERS-virus vastgesteld bij een patiënt. Het ging om een Zuid-Koreaanse man van 44 die via Hongkong naar China was gereisd.

Quarantaine

De Zuid-Koreaanse autoriteiten overwegen bijna 700 mensen die mogelijk besmet zijn en vrijwillig in quarantaine zitten een reisverbod op te leggen. Ze zouden dan niet overzees mogen reizen.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO zei vorige week dat er in Zuid-Korea geen gevallen van overdracht van mens-op-mens bekend zijn. De meest waarschijnlijke theorie is dat dromedarissen en kamelen het overdragen op mensen.

Het virus veroorzaakt ernstige luchtweginfecties. Vooral voor mensen met een zwakke gezondheid kan MERS dodelijk zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl