NOS Nieuws

Opgepakte motorclubleden blijven vastzitten

Bandidosleden langer vast

De president van de Limburgse motorclub Bandidos, Harrie Ramakers, blijft langer vastzitten, net als zestien andere motorclubleden die woensdag werden opgepakt.

De rechter-commissaris van de rechtbank Limburg heeft het voorarrest van alle verdachten met veertien dagen verlengd. De zeventien, bijna allemaal Bandidos-leden, zijn vandaag voorgeleid op de politiebureaus in Roermond en Maastricht.

De advocaat van Ramakers had om vrijlating gevraagd, maar er zijn de Bandidos-president drie zaken ten laste gelegd. Welke dat zijn, is niet bekendgemaakt. Volgens de nieuwssite 1Limburg wordt Ramakers onder meer verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Sittard, waarbij drie mensen gewond raakten.

Buit

Bij de grote politieactie van woensdag tegen motorclubs doorzocht de politie de hele dag woningen van motorclubleden, bedrijfspanden en garageboxen. Er waren invallen in onder meer Oirsbeek, Echt-Susteren en Geleen, en ook in naburige regio's in België en Duitsland.

In totaal werden twintig mensen aangehouden. Verder stuitte de politie onder meer op vijf raketwerpers, semi-automatische wapens, veel munitie, zware vuurwerkbommen en een lab voor het maken van synthetische drugs. Burgemeester Hoes van Maastricht, die de aanpak van motorbendes in Limburg coördineert, noemde de vondst "absoluut ontluisterend".

Belgische vrees

Politie en justitie in België zien meer activiteit rond clubhuizen van motorclubs na de grote politieactie. Burgemeester Terwingen van Maasmechelen is bang dat door de forse aanpak in Duitsland en Nederlands-Limburg de motorclubs verkassen naar België.

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jambon zei vandaag dat hij motorbendes die criminele feiten plegen, wil verbieden. Volgende week overlegt hij met de burgemeesters uit het grensgebied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl