Fred Rutten (l) en Ted van Leeuwen (r)
NOS Voetbal

Geen eenvoudige opdracht voor Van Leeuwen

FC Twente kende een van de roerigste seizoenen uit de clubhistorie. Toch tekende Ted van Leeuwen een driejarig contract als technisch manager bij de Tukkers. Dat wordt geen eenvoudige klus.

De kas van Twente is nagenoeg leeg. De verkoop van toonaangevende spelers als Luc Castaignos, Hakim Ziyech en Jésus Corona lijkt onvermijdelijk omdat het spelersbudget met 6 miljoen euro wordt verlaagd. En dan ligt ook nog eens hoofdtrainer Alfred Schreuder zwaar onder vuur.

Overleven en stabiliseren

Van Leeuwen krijgt de zware taak om de Tukkers met beperkte middelen weer omhoog te helpen. "Ik realiseer me dat de club momenteel een zware periode doormaakt en dat de mogelijkheden beperkt zijn", zegt Van Leeuwen op de website van FC Twente. "In dit soort situaties is het eerst zaak om te overleven, vervolgens proberen te stabiliseren en daarna kun je weer denken aan uitbouwen. Die complexiteit beschouw ik als een geweldige uitdaging."

Ook Fred Rutten werd de afgelopen tijd veel in verband gebracht met FC Twente. Technisch manager wordt de ontslagen Feyenoord-trainer dus niet, maar wellicht dat hij een nieuwe periode als trainer van de Tukkers tegemoet kan zien.

Ervaring met Rutten

Van Leeuwen werkte als technisch directeur bij Vitesse nauw samen met Rutten, die in het seizoen 2012/2013 trainer was in Arnhem. De clubleiding van Twente zou na het teleurstellend verlopen seizoen afscheid willen nemen van Schreuder en zijn oog hebben laten vallen op Rutten.

Van Leeuwen heeft, hoe dan ook, zin in zijn nieuwe functie in Enschede. "Na het kampioenschap in 2010 en de tweede plaats het jaar erop waren de prestaties minder, maar ik beschouw de club als een van de grootste van Nederland, bovendien een zeer sympathieke club. In de gesprekken zaten we al vrij snel op één lijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl