Ted van Leeuwen (r) naast Merab Jordania en Fred Rutten
NOS Voetbal

Ted van Leeuwen technisch manager bij FC Twente

Ted van Leeuwen wordt technisch manager van FC Twente. De Apeldoorner heeft voor drie jaar getekend bij de noodlijdende club. Het afgelopen seizoen was hij werkzaam als technisch directeur bij Anorthosis Famagusta in Cyprus.

Met het contracteren van Van Leeuwen is een einde gekomen aan de lange zoektocht van Twente naar een technisch manager. Ook de ontslagen Feyenoord-trainer Fred Rutten werd met de functie in verband gebracht.

AGOVV en Vitesse

Oud-journalist Van Leeuwen werd in 2002 algemeen directeur en later ook technisch directeur van AGOVV, waar hij veel indruk maakte. Hij keerde met de club terug in het betaalde voetbal en trok talenten aan als Klaas-Jan Huntelaar, Nacer Chadli en Dries Mertens.

Van 2008 tot 2014 was Van Leeuwen werkzaam bij Vitesse, eerst als hoofd scouting en later als technisch directeur. Het was een roerige periode, waarin de club werd gekocht door de Georgische zakenman Merab Jordania en de banden met Chelsea werden aangehaald. Vorig jaar werd Van Leeuwen technisch adviseur bij Valletta FC in Malta. Enkele maanden later stapte hij over naar het Cypriotische Anorthosis Famagusta.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl