NOS Nieuws

Doden door tornado in Mexico

Verwoestingen na tornado

In het noorden van Mexico, bij de grens met Texas, zijn zeker dertien mensen omgekomen door een tornado. De wervelwind trok vanochtend rond 06.00 uur lokale tijd door de stad Ciudad Acuña, beschadigde honderden woningen en blies meerdere auto's van de weg.

De tornado duurde niet langer dan 6 seconden, maar dat was genoeg tijd om een tragedie te voorzaken, zegt burgemeester Evaristo Lenin Pérez Rivera. Circa tweehonderd mensen raakten gewond en zeker een persoon wordt nog vermist.

Voordat de tornado huishield in Ciudad Acuña, trok een zware regenbui over het gebied. Hulpdiensten zijn in het getroffen gebied op zoek naar vermisten. Ze richten opvangcentra in voor mensen die niet meer in hun huis kunnen wonen. Ook het leger is ingezet.

Texas

In de aangrenzende Amerikaanse deelstaat Texas is de noodtoestand uitgeroepen in 24 districten vanwege het noodweer. Twaalf mensen worden nog vermist nadat meerdere zware stormen met fikse buien over het gebied waren getrokken en overstromingen hadden veroorzaakt. Zeker drie mensen kwamen om en enkele duizenden sloegen op de vlucht. Meteorologen verwachten dat het noodweer nog niet voorbij is.

Twee weken geleden al richtten meerdere tornado's in Texas ook grote schade aan. Ten zuiden van Cisco, een dorp in het westelijke deel van de staat, werden bijna alle huizen beschadigd door het natuurgeweld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl