NOS Nieuws

Amerikanen vluchten voor overstromingen

Overstromingen in Texas en Oklahoma

In het Midden-Westen van de Verenigde Staten hebben hevige regenbuien voor flinke chaos gezorgd. Ook de staten Oklahoma en Texas werden getroffen. Het slechte weer ging gepaard met tornado's en gewoonlijk droge rivierbeddingen stroomden over. Daarbij kwamen zeker drie mensen om en moesten minstens 2000 mensen vluchten.

Van een aantal rivieren steeg het water zo snel, dat hulporganisaties mensen moesten redden met helikopters en boten.

Weggespoeld

Een brandweerman werd meegesleurd en overleed toen hij tien mensen wilde redden uit het stromende water. Het lichaam van een andere man werd gevonden in een overstroomd gebied rond de Blanco-rivier. Het waterpeil van die rivier steeg binnen een aantal uren met bijna 8 meter.

In Wimberley werden tussen de 350 en 400 huizen verwoest. De meesten werden weggespoeld, zei een hulpcoördinator tegen lokale media. "Een aantal mensen wordt nog vermist en de schade kan in de miljoenen dollars lopen."

Dam

Zo'n duizend mensen die wonen rond het Lewis-stuwmeer in Texas zijn geëvacueerd vanwege problemen bij een dam. Door het vele water is het niet zeker dat de dam het houdt.

In Houston richtten tornado's grote schade aan bij een appartementencomplex. Daar werd het dak van het gebouw gerukt.

Avondklok

In de getroffen gebieden is een avondklok ingesteld en worden mensen gewaarschuwd om weg te blijven uit de overstroomde gebieden omdat er meer regen wordt verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl