Igor Sijsling had volgens Jan Roelfs meer uit zijn partij tegen Gulbis kunnen halen
NOS Sport

'Sijsling had hier meer uit moeten halen'

Igor Sijsling heeft een goede mogelijkheid laten liggen om op Roland Garros voor een verrassing te zorgen. Dat concludeert commentator Jan Roelfs na de nederlaag van de Nederlander in de eerste ronde tegen Ernests Gulbis.

De Let had dit seizoen pas twee zeges achter zijn naam staan. "Als er een moment was dat Sijsling had kunnen toeslaan, dan was dat vandaag. Maar in mentaal opzicht was hij daar niet toe in staat. Dat overkomt hem wel vaker tegen de grote jongens", stelt Roelfs.

"Hij vergat z'n aanvallende tennis"

"Sijsling gaf aan tijdens zijn partij te veel met zijn tegenstander bezig te zijn geweest. Hij vergat daardoor zijn aanvallende tennis te spelen, want daar liggen zijn kwaliteiten. Service-volley spelen, hij is geen man van de lange gravelrally's. Nu zoekt hij een beetje z'n weg, en het leidt tot niets", vindt Roelfs.

Roland Garros 2015: Gulbis-Sijsling

Roger Federer kreeg "een ruime voldoende" voor zijn duel met de Colombiaan Alejandro Falla in de eerste ronde. "Federer zocht het net op waar het kon, maakte af en toe wel een fout, maar hij speelde een goede partij."

De Zwitser werd na afloop op het centercourt onaangenaam verrast door een toeschouwer die een selfie met Federer nam. "Hij was duidelijk 'not amused' hierover. Federer is altijd een gentleman, maar nu gaf hij de toernooiorganisatie een veeg uit de pan."

Roland Garros 2015: Federer-Falla

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl