NOS Sport

Federer: niet blij met selfie-incident

Federer: spelers moeten zich veilig kunnen voelen

Roger Federer heeft de organisatie van Roland Garros op het hart gedrukt dat de spelers zich veilig moeten kunnen voelen. De Zwitser werd zondag op het centercourt onaangenaam verrast door een toeschouwer, die ongehinderd de baan kon oplopen om daar een selfie met zijn idool te maken.

"Ik denk dat ik namens alle spelers spreek. Je doet je werk op de baan, daar hoor je je veilig te voelen. Dus ik ben er niet blij mee. Het was geen fijne situatie", reageerde Federer op het incident. "Ineens stond hij naast me en ik wist niet wie hij was. Niemand reageerde, totdat ik me realiseerde dat het iemand uit het publiek was."

Sinds de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in januari is veiligheid nog meer dan in de voorgaande jaren een gevoelig thema in de Franse samenleving. Mede om die reden veroorzaakte het incident rond Federer de nodige opschudding op Roland Garros.

Brutale toeschouwer vraagt Federer om selfie

Soortgelijk incident

Afgelopen zaterdag kreeg Federer op de trainingsbaan al onverwachts bezoek een groep handtekeningenjagers. Ook in de finale van 2009 op Roland Garros had een streaker het op Federer voorzien.

Federer: "Het geldt niet alleen voor dit toernooi, maar overal waar we spelen: we moeten ons veilig kunnen voelen. Het kan niet zo zijn dat toeschouwers zomaar hun gang kunnen gaan."

Sijsling: reactie Federer begrijpelijk

"Als organisatie gefaald"

Toernooidirecteur Gilbert Ysern van Roland Garros erkende dat er fouten zijn gemaakt. "We hebben als organisatie collectief gefaald en moeten ervoor zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt."

"De instinctieve reactie van de beveiligers was dat het wel acceptabel was, maar dat was duidelijk niet zo", aldus de toernooidirecteur.

'Dit is genant voor Roland Garros'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl