Homeland
NOS Nieuws

Homeland zoekt mannen met baarden in Berlijn

  • Judith van de Hulsbeek

    Correspondent in Berlijn

  • Judith van de Hulsbeek

    Correspondent in Berlijn

In Berlijn zijn zeker 1600 mensen komen opdagen voor de casting van 1000 figuranten voor de Amerikaanse tv-serie Homeland.

Voor het castingbureau in de wijk Kreuzberg staat een lange rij: van de ingang tot in het metrostation op de Moritzplatz. Er wordt in Berlijn gecast omdat het vijfde seizoen van de serie daar zal worden opgenomen.

Voor de mensen die de serie niet kennen: Homeland draait om de avonturen van hoofdpersoon Carrie Mathison, CIA-agente met een bijzondere gave om terroristen op te sporen en te ontmaskeren.

Eerdere seizoenen speelden zich af in Amerika, Irak, Iran, Pakistan en Afghanistan. En nu dus in Duitsland. De opnames zijn deels in Berlijn, deels in studio Babelsberg in Potsdam, waar grote films zijn opgenomen als The Monuments Men en Grand Budapest Hotel.

Niet alle fans van de serie kunnen zich aanmelden. Er wordt vooral gezocht naar mensen met een Arabisch uiterlijk. "Gerne auch Männer mit Vollbärten", staat er in de oproep. Mannen met stevige baarden zijn vandaag dan ook massaal op de auditie afgekomen.

Met en zonder baard

"Ik heb mijn baard niet speciaal voor vandaag laten staan, maar ik hoop wel dat het mijn kansen vergroot", zegt David Karavian. Hij is groot fan van de serie. "Het maakt me niet uit wat ik moet spelen. Terrorist, boze moslim, als ik maar op de set mag zijn."

Ook de hoogblonde vijftiger Heidrun staat in de rij. Ze heeft de serie nog nooit gezien, maar "ik probeer het toch, want het is m´n droom om in zoiets mee te spelen".

Formuliertje

Amsterdam en Den Haag hadden ook graag als decor gefungeerd voor het vijfde seizoen. Waarom voor Berlijn is gekozen, daarover laat de producent niet veel los. Wel zegt hij dat Berlijn een fijne locatie is, omdat je hier makkelijk op actualiteiten uit Oekraïne kunt inspelen.

Twee gegadigden bij het castingsbureau

Ook over de verhaallijn van het nieuwe seizoen is nog niet veel duidelijk. Wel is bekend dat Carrie niet meer bij de CIA werkt, maar bij een particulier beveiligingsbedrijf in Berlijn.

De figuranten die vandaag geselecteerd worden, hoeven het niet voor het geld te doen. Ze krijgen 85 euro en moeten daarvoor drie dagen vrijhouden. Hueseyin Derin: "Je moet op een formuliertje invullen waar je vandaan komt, welke haarkleur je hebt en welke talen je spreekt. Je bent in twee minuten klaar. Vier foto's en dat is het. Ze bellen als ze je willen hebben. Ik hoop het zo."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl