NOS Voetbal

Advocaat mag blijven bij Sunderland

Advocaat krijgt aanbieding Sunderland

Sunderland heeft Dick Advocaat een aanbieding gedaan om aan te blijven als coach, zo maakte de oefenmeester vrijdag bekend tijdens de persconferentie in de aanloop naar het laatste competitieduel van zijn team zondag uit tegen kampioen Chelsea.

"Het aanbod op zich is niet zo belangrijk", zei de trainer. "Het is ook belangrijk wat de club wil. Kunnen ze investeren of niet? Dat wil ik eerst weten voor ik een beslissing neem."

Lijfsbehoud

Afgelopen woensdag verzekerde Sunderland zich dankzij een 0-0 gelijkspel bij Arsenal van lijfsbehoud in de Premier League. Na afloop zweeg Advocaat nog over zijn toekomst.

"Ik moet volgende week een beslissing nemen en zal Sunderland donderdag laten weten wat ik ga doen", aldus Advocaat.

Halverwege maart nam de 67-jarige Advocaat het roer bij Sunderland over van de ontslagen Gustavo Poyet. Op dat moment had de club slechts zes punten uit de voorgaande tien wedstrijden gehaald en stond op de zeventiende plaats, één punt boven de degradatiestreep.

Met nog één speelronde voor de boeg bezet de ploeg uit het noordoosten van Engeland nu de vijftiende plaats en is degradatie dus uitgesloten. Sunderland heeft vier punten meer dan Hull City, dat net onder de streep staat op de achttiende plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl