Een emotionele Advocaat na het lijfsbehoud van Sunderland
NOS Voetbal

Emotionele Advocaat zwijgt over toekomst

Trainer Dick Advocaat hield het even niet droog woensdagavond, nadat hij zijn ploeg Sunderland voor de Premier League had weten te behouden. De 0-0 bij Arsenal was voor de Black Cats genoeg voor een langer verblijf op het hoogste niveau. "Dit had niemand verwacht."

Nog nooit had de Nederlandse oefenmeester een paar tranen gelaten op een voetbalveld, zo verzekerde hij na het duel. Waarom nu dan wel?

Of ik ga met pensioen, of ik ga door bij Sunderland.

Dick Advocaat

Geheimzinnig

"Misschien was er een speciale reden", bleef Advocaat geheimzinnig. Hij was er in ieder geval enorm trots op dat zijn ploeg staande wist te houden bij Arsenal. "Ze hebben veel kwaliteit en kunnen op elk moment een doelpunt maken. Gelukkig deden ze dat niet."

Aan het eind van de persconferentie verklaarde Advocaat zijn tranen. "Mijn assistent Bert van Lingen kwam huilend naar me toe. We werken al 25 jaar samen. Als zo iemand emotioneel wordt, volg ik ook."

Advocaat redt het met Sunderland

Eigen kracht

Advocaat is nu natuurlijk de gevierde man in Sunderland. Hij nam afgelopen maart het stokje over van Gus Poyet, die werd ontslagen omdat de club toen op een zeventiende (nog net veilige) plek stond.

"Maar ik heb het al vanaf het begin gezegd, het draait niet om mij", zegt Advocaat. "Het gaat om iedereen die bij deze club betrokken is. Van de voorzitter tot de mensen die op kantoor werken. Ik ben trots op het team, want we hebben het vandaag gewoon op eigen kracht gedaan."

Pensioen?

De 67-jarige Nederlander tekende bij de club een contract tot het einde van het seizoen, maar wilde op de vraag wat er nodig is om hem als trainer van Sunderland te behouden, nog geen antwoord geven. "Daar geef ik volgende week antwoord op. Of ik ga met pensioen, of ik ga door bij Sunderland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl