Er werden meerdere kogels afgevuurd
NOS Nieuws

Dode bij schietpartij bij Aken

Bij een schietpartij in Würsele, net over de grens tussen Kerkrade en Aken, is een 18-jarige jongen om het leven gekomen. Hij kreeg een kogel door zijn hoofd. Een 28-jarige man raakte gewond.

Volgens het Openbaar Ministerie in Aken heeft minstens een van de betrokkenen banden met een motorclub, maar zijn de slachtoffers geen actieve leden. In eerste instantie leek het om een schietpartij tussen twee rivaliserende motorbendes te gaan, maar het OM denkt dat daar geen sprake van is. "We onderzoeken de aanleiding van de schietpartij nog."

De nationaliteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt, maar volgens het OM zijn het geen Nederlanders.

Het incident was voor een café in Würselen

In de regio zijn veel motorclubs actief, die vaak ook grensoverschrijdende banden hebben. Volgens redacteur justitie Robert Bas is sinds de motorclub Bandidos zich heeft gevestigd in Limburg een grote rivaliteit ontstaan met de Hells Angels. "Een schietpartij is precies waar men al die tijd bang voor is geweest."

Gisteren werd in heel Sittard-Geleen een noodbevel uitgevaardigd vanwege de oplopende spanningen tussen de clubs. Door het noodbevel heeft de politie extra bevoegdheden gekregen.

Er is nog niemand aangehouden voor de schietpartij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl