De verkeerslichten in Wenen zijn een groot succes
NOS Nieuws

Meer steden willen verkeerslicht met homostel

De proef met een plaatje van homostellen op voetgangerslichten in Wenen is zo'n succes dat andere steden het voorbeeld van de Oostenrijkse hoofdstad willen volgen.

Tientallen verkeerslichten kregen de make-over vanwege drie grote evenementen die in mei en juni in Wenen worden gehouden: een benefietgala tegen aids, het Eurovisiesongfestival en de Regenboogparade.

Met de bijzondere lichten wil Wenen zich aan de buitenlandse bezoekers presenteren als een tolerante stad, waar iedereen welkom is. Inmiddels heeft de hoofdstad besloten de verkeerslichten na de drie evenementen zo te laten.

Tot in Scandinavië

Salzburg heeft al aangekondigd het voorbeeld van Wenen te volgen; daar zijn plannen voor twee verkeerslichten met een homopaar en eentje met een heteroseksueel paar. "Vaak steken achter kleine symbolen grote statements", schrijft burgemeester Heinz Schaden op zijn Facebookpagina.

Maria Vassilakou, de loco-burgemeester van Wenen, laat de krant Österreich weten dat er ook belangstelling is uit Purkersdorf en Linz. Ook vanuit het buitenland is volgens haar interesse: in München en Scandinavië.

Wenen pimpt verkeerslichten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl