Igor Sijsling verloor vorig jaar in Parijs van David Ferrer
NOS SportAangepast

Sijsling door in Parijs, De Bakker uitgespeeld

Igor Sijsling is nog één zege verwijderd van het hoofdtoernooi van Roland Garros. De Amsterdammer, die de afgelopen twee jaar rechtstreeks was toegelaten in Parijs, rekende in de tweede kwalificatieronde met 7-6 (0), 2-6, 7-5 af met de Duitser Alexander Zverev, de nummer 85 van de wereld.

Bij een 5-3 voorsprong in de derde set mocht Sijsling voor de zege serveren en een game later gaf hij een voorsprong van 30-0 uit handen. Op 6-5 was het op het eerste wedstrijdpunt alsnog raak.

Opsteker

De zege is een opsteker voor Sijsling, die in aanloop naar Roland Garros vijf keer in de openingsronde van een challengertoernooi verloor. De nummer drie van Nederland is door matige resultaten afgezakt naar positie 166.

In de laatste ronde van de kwalificaties neemt Sijsling het op tegen de Roemeen Marius Copil.

Thiemo de Bakker

De Bakker strandt

Thiemo de Bakker lukte het niet zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 26-jarige Bakker ging in de tweede kwalificatieronde met 6-4, 7-5 onderuit tegen de Spanjaard Roberto Carballes Baena, de nummer 179 van de wereld.

De Bakker, in 2010 nog goed voor een derde ronde in Parijs, slaagde er in acht eerdere pogingen ook al niet in zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi van een grandslam.

Eindstation

Vorig jaar was de eerste ronde van de kwalificaties al het eindstation voor De Bakker, die toen verloor van de Belg Niels Desein.

Robin Haase en Kiki Bertens zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi, Boy Westerhof en Richel Hogenkamp strandden in de eerste ronde van de voorrondes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl