Thiemo de Bakker begint met een zege op Roland Garros
NOS SportAangepast

De Bakker en Sijsling winnen op Roland Garros

Thiemo de Bakker en Igor Sijsling zijn doorgedrongen tot de tweede en voorlaatste ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros. Boy Westerhof werd uitgeschakeld in Parijs.

De Bakker, twee dagen terug nog verliezend finalist op het challengertoernooi van Bordeaux, klopte de Duitser Andreas Beck met 6-4, 7-6 (6).

Vorig jaar bleef De Bakker in de eerste voorronde steken in Parijs, in 2013 verloor hij in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van Stan Wawrinka. Zijn volgende tegenstander is de Spanjaard Roberto Carballes Baena.

Sijsling ook door

Sijsling won met 4-6, 7-6 (1), 6-1 van de Amerikaan Mitchell Krueger. Zijn volgende tegenstander is de Duitser Alexander Zverev.

Sijsling stond de afgelopen drie jaar in het hoofdtoernooi en alleen in 2013 kwam hij de openingsronde door.

Igor Sijsling

Westerhof uitgeschakeld

Westerhof, de nummer 220 van de wereld, moest met 7-5, 6-2 zijn meerdere erkennen in de Argentijn Marco Trungelliti, de nummer 271 van de wereld.

Westerhof, die in zijn carrière in acht pogingen nog nooit een partij bij een grandslamtoernooi wist te winnen, gaf in de eerste set een riante voorsprong van 5-2 uit handen en kwam die klap in het restant van de wedstrijd niet meer te boven.

Boy Westerhof is snel klaar in Parijs

Dames

Woensdag start ook het kwalificatietoernooi bij de dames. Richel Hogenkamp werd in de eerste ronde aan de Chinese Yafan Wang gekoppeld.

Robin Haase en Kiki Bertens zijn op basis van hun ranking toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl