NOS Nieuws

Miljoen volgers voor Obama in recordtijd

De Amerikaanse president Obama heeft in recordtijd een miljoen volgers gekregen op zijn nieuwe Twitteraccount. Hij had er slechts vijf uur voor nodig om zoveel volgers aan zich te binden. Inmiddels is dat aantal alweer verdubbeld.

Met zijn tijd verbrijzelde Obama het oude record, dat op naam stond van Iron Man-acteur Robert Downey jr. Toen die vorig jaar op Twitter verscheen, had hij 23 uur en 22 minuten nodig om hetzelfde aantal volgers te halen.

@POTUS

Gisteren introduceerde Obama het account @POTUS, een afkorting voor President of the United States. Hij beloofde zelf de berichten te tikken. "Na zes jaar geven ze me eindelijk een eigen account."

Obama gebruikte de eerste berichten op zijn nieuwe account om wat te dollen met Bill Clinton. De oud-president vroeg of het nieuwe account op naam zou komen van de volgende president. "#Vraagvooreenvriend", twitterde Clinton, een verwijzing naar de presidentscampagne van zijn vrouw.

Obama antwoordde dat hij het account zou overdragen aan de volgende president, en vroeg of hij nog mensen wist voor het @FLOTUS account, van de first lady.

Obama had al de beschikking over @BarackObama, dat vooral wordt gebruikt door de non-profit-organisatie die zijn beleid verdedigt. Dat account wordt gevolgd door zo'n 60 miljoen volgers.

Met zijn oude account had Obama al een record op zijn naam staan: een foto van een omhelzing met zijn vrouw die hij na zijn herverkiezing in 2012 twitterde werd een recordaantal keren geretweet. Pas twee jaar later stootte Ellen DeGeneres hem van de troon met haar Oscar-selfie.

Acteur Ashton Kutcher was in 2009 de eerste beroemdheid die een miljoen volgers op Twitter haalde. @BarackObama heeft inmiddels op twee na de meeste volgers wereldwijd: hij moet alleen Katy Perry en Justin Bieber voor zich dulden, met respectievelijk 69 en 64 miljoen volgers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl