Bij het ongeluk met de Amtrak-trein kwamen acht mensen om het leven.
NOS Nieuws

Amtrak-trein niet beschadigd door kogel

De voorruit van de trein die vorige week ontspoorde bij Philadelphia, is niet beschadigd door een pistool- of geweerkogel. Na onderzoek sluit de FBI die mogelijkheid uit, zegt de National Transportation Safety Board.

Het is überhaupt maar de vraag of de Amtrak-trein vlak voor het ongeluk ergens door geraakt is, zegt de onderzoeksraad. Wel zit in de voorruit een gat, dat ongeveer zo groot is als een grapefruit. Het gat wordt nog onderzocht.

Eerder vertelde een van de conducteurs dat ze vlak voor het ongeluk een gesprek opving tussen de machinist en de machinist van een andere trein. Ze hoorde hen zeggen dat de trein door een projectiel was geraakt.

Aanklacht

Vier mensen die aan boord waren van de verongelukte trein, onder wie twee Spanjaarden, klagen de Amerikaanse Spoorwegen aan. Ze zeggen dat ze aan het ongeluk zwaar letsel hebben overgehouden en nu invalide zijn.

Vrijdag diende een medewerker van spoorwegmaatschappij Amtrak al een aanklacht in tegen de Spoorwegen. Hij zat als passagier in de trein toen die ontspoorde. De man eist een schadevergoeding van 150.000 dollar, vanwege hersenletsel dat hij bij het ongeluk zou hebben opgelopen.

Te hard

De Amtrak-trein was op weg van Washington naar New York, toen hij bij Philadelphia uit de bocht vloog en ontspoorde. Acht mensen kwamen om het leven en er raakten meer dan 200 passagiers gewond.

Op het moment van het ongeluk reed de trein twee keer zo hard als toegestaan. Hoe dat kon gebeuren, wordt nog onderzocht. Mogelijk was er iets mis met de apparatuur, maar ook een menselijke fout wordt niet uitgesloten.

De 32-jarige machinist van de trein zegt dat hij zich niets van het ongeluk kan herinneren. Volgens zijn advocaat heeft hij een hersenschudding.

Het treinverkeer op het traject is inmiddels weer hervat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl