Hillary en Bill Clinton
NOS Nieuws

De Clintons: 100 speeches voor 25 miljoen dollar

Bill en Hillary Clinton hebben sinds begin vorig jaar meer dan 25 miljoen dollar (zo'n 22 miljoen euro) verdiend met het houden van meer dan honderd speeches. Dat blijkt uit de financiële gegevens die het campagneteam van Hillary naar buiten heeft gebracht.

Haar biografie Hard Choices (Cruciale keuzes), die juni vorig jaar verscheen, leverde de presidentskandidate nog eens 5 miljoen dollar (4,4 miljoen euro) op. Met hun inkomen horen de Clintons volgens de Wall Street Journal tot de rijkste 0,1 procent van de Amerikaanse bevolking.

Kritiek

Economische ongelijkheid is een belangrijk thema in de verkiezingscampagnes van de Democratische partij. Clinton had vorige maand nog commentaar op de hoogte van de topinkomens in het bedrijfsleven.

De Clintons worden bekritiseerd vanwege de hoge bedragen die ze vragen voor een toespraak. Hillary's tarief is sinds haar vertrek als minister van Buitenlandse Zaken gestegen naar 250.000 dollar.

Vorig jaar zei Hillary dat zij en haar man blut waren nadat ze het Witte Huis hadden verlaten in 2001. Ze zei dat ze worstelden om het geld bij elkaar te krijgen voor de hypotheken en de studie van hun dochter Chelsea.

30 dagen

Presidentskandidaten moeten binnen 30 dagen nadat ze zich kandidaat hebben gesteld hun financiële informatie bekendmaken bij de Federale Verkiezingscommissie (FEC).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl