NOS NieuwsAangepast

Clintons blut na presidentschap

Hillary en Bill Clinton waren blut na het presidentschap van Bill in 2001. De twee kwamen om in advocatenrekeningen toen ze het Witte Huis verlieten. Dat heeft Hillary Clinton gezegd in een interview met ABC.

De Clintons worstelden "om het geld bij elkaar te krijgen voor de hypotheken en de studie van Chelsea," zegt Hillary. "Het was niet gemakkelijk."

Animo

Vanaf vandaag ligt Clintons boek Cruciale Keuzes (Hard Choices) in de boekwinkels. Hillary Clinton is de Democratische favoriet voor de presidentsverkiezingen in 2016, hoewel het nog steeds niet zeker is dat ze mee zal doen.

Hillary Clinton gaat de komende weken op promotietoer door de VS. Volgens ingewijden zal ze de reis gebruiken om te kijken of de animo in het land groot genoeg is voor haar kandidatuur. Eerder zei ze al dat ze niet voor 2015 bekend zal maken of ze zich kandidaat stelt.

Benghazi

In het boek licht Clinton onder andere haar beleid toe als minister van Buitenlandse Zaken tussen 2009 en 2012. Veel Republikeinen hebben al aangegeven dat ze Clinton daarop zullen aanvallen in een verkiezingscampagne.

Vooral de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi in Libië in 2012 door Libische opstandelingen wordt haar verweten. Vier Amerikanen kwamen daarbij om het leven, onder wie de ambassadeur.

Taliban

Clinton zegt nu tegen ABC dat er grenzen zijn aan wat zij als minister kon doen. De Republikeinen hebben gezworen de kwestie levend te houden.

Ook verschilde zij met president Obama van gedachte over het bewapenen van de Syrische rebellen en over het onderhandelen met de Taliban in Afghanistan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl