Op de foto's was onder meer een anker te zien
NOS Nieuws

Scheepswrak gevonden bij zoektocht MH370

Bij de zoekoperatie naar het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines (MH370) heeft het zoekteam een scheepswrak ontdekt. Het wrak werd gevonden op zo'n 4 kilometer diepte, enkele honderden kilometers voor de westkust van Australië.

Volgens de Australische leiders van het zoekteam was al snel duidelijk dat het niet gaat om de resten van de vermiste Boeing 777. Met een onderwatercamera van het Nederlandse bodemonderzoeksbedrijf Fugro werden beelden gemaakt van een anker en andere scheepsonderdelen.

"Het is een fascinerende vondst, maar het is niet waar we naar op zoek zijn", zegt het Australische hoofd van het internationale zoekteam. "Onze schepen zijn daarom alweer verder aan het zoeken naar resten van het vliegtuig."

Zoekgebied uitgebreid

Het toestel van Malaysia Airlines verdween op 8 maart 2014 van de radar tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Waarschijnlijk is het vliegtuig neergestort in de Indische Oceaan. Het zoekteam speurt al langer dan een jaar naar het vliegtuigwrak in een afgebakend zoekgebied ten westen van Australië.

De Maleisische regering liet vorige maand weten dat dat de zoekoperatie fors wordt uitgebreid als het vliegtuig eind mei nog steeds niet is gevonden. Er zal dan een nieuw gebied van 60.000 vierkante kilometer worden afgespeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl