Een kunstwerk van Sudarsan Pattnaik aan de Indiase kust
NOS Nieuws

Zoekactie toestel MH370 mogelijk fors uitgebreid

Als de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines in mei nog niet is gevonden, wordt de zoekoperatie naar het toestel fors uitgebreid. De Maleisische minister van Transport laat weten dat er volgende maand een nieuw gebied in de Indische Oceaan van 60.000 vierkante kilometer zal worden afgespeurd.

Vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Peking verdween op 8 maart 2014 boven zee van de radar. Op militaire radars is te zien dat het vliegtuig, met 239 mensen aan boord, plotseling uitwijkt in westelijke richting, ver buiten de vluchtroute.

Geen resultaat

Een grootscheepse zoekactie heeft tot nu toe niets opgeleverd. De transportministers uit Maleisië, China en Australië, de landen waar de meeste inzittenden van de MH370 vandaan kwamen, hebben in Kuala Lumpur overlegd over de voortgang van de zoekactie.

Het gebied buiten de West-Australische kust dat nu wordt uitgekamd, dekt samen met het nieuwe zoekgebied 95 procent van de route die de MH370 vorig jaar boven de oceaan moet hebben afgelegd, aldus de Maleisische minister.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl