NOS Nieuws

'Er lagen plotseling twee vrouwen in het bagagerek'

'De trein rolde over de kop'

"De trein deed opeens heel vreemd en het werd alleen maar erger", zegt een passagier van de verongelukte trein in Philadelphia. "Toen begonnen spullen in het rond te vliegen: bagage, telefoon, laptops en later ook mensen. Plotseling lagen er twee vrouwen in het bagagerek boven mijn hoofd. Ze waren daarheen geslingerd."

In Amerikaanse media vertellen verschillende treinreizigers hun verhaal over de crash waarbij zeker vijf mensen om het leven kwamen. Een vrouw vertelt tegen CNN dat er een enorme rode koffer op haar viel. "Ik denk dat ik een paar ribben heb gebroken."

Over de kop

"Ik had het idee dat er hard op de rem werd getrapt", zegt een man die achterin de trein zat. "Vervolgens begon onze coupé naar rechts te hellen, dus zette ik me schrap met mijn arm."

Een ander zat ook in een rijtuig dat omsloeg: "Je zag hem gaan: hij draaide, liep van het spoor en rolde over de kop. Even later openden we de nooduitgang en stonden we opeens buiten. Daar waren mensen aan het gillen en schreeuwen. Ze zaten onder het bloed. We hebben ze geholpen en nu gaat het beter met ze."

Een passagier heeft beelden op Instagram gezet van vlak na de ontsporing. Hij probeert medereizigers uit de gekantelde wagon te halen. De man raakte zelf lichtgewond aan zijn benen en nek.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar
Paniek in ontspoorde trein

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl