NOS Nieuws

Duizenden Nepalezen slapen op straat na aardbeving

Naschokken in Nepal zorgen voor hernieuwde angst

In Nepal hebben duizenden mensen de nacht doorgebracht op straat. Volgens een lokale overheidsfunctionaris durven ze hun huis niet meer in na de aardbeving van gisteren. "Iedereen is bang hier."

De beving van gisterochtend had een kracht van 7,3. Zeker 65 mensen kwamen om en 2000 Nepalezen zijn gewond geraakt. Lokale autoriteiten denken dat er meer slachtoffers zijn, omdat er in afgelegen gebieden nog veel mensen onder het puin van huizen zouden liggen. Ze hebben de regering om extra helikopters en hulpgoederen gevraagd.

Tweeënhalve week geleden kwamen meer dan 8000 mensen om toen een beving met een kracht van 7,8 veel gebouwen verwoestte. Honderdduizenden mensen raakten gewond.

Helikopter

Er is nog geen spoor van de vermiste Amerikaanse legerhelikopter in Nepal. Die verleende hulp in een moeilijk toegankelijk gebied. Er zou een bericht zijn opgevangen dat het toestel geen brandstof meer had, maar het Amerikaanse ministerie van Defensie zegt dat het goed mogelijk is dat de helikopter ergens is geland en dat de bemanning nog geen contact heeft kunnen leggen.

Ook in de hoofdstad Kathmandu slapen mensen op straat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl