NOS Sport

Oranje Zwart afgetekend naar hockeyfinale

Oranje Zwart naar finale na winst op Amsterdam

De hockeymannen van Oranje Zwart hebben zich geplaatst voor de finale van het landskampioenschap. In het derde, beslissende duel met Amsterdam won de titelverdediger op eigen veld in Eindhoven met 4-1.

Zaterdag dwong Amsterdam na een 1-0 achterstand een derde duel af, nadat Mirco Pruyser in de extra tijd de golden goal had gemaakt: 4-3. Diezelfde Pruyser zette zijn ploeg zondag in het beslissende duel op een 1-0 voorsprong, maar de makkelijk scorende Bob de Voogd maakte nog voor rust gelijk.

Na de pauze zette De Voogd de ploeg uit Eindhoven ook op voorsprong, waarna Mink van der Weerden uit een strafcorner de 3-1 maakte. Daarna kwam er meer ruimte voor Oranje Zwart, waardoor Rashid Mehmood ook nog de 4-1 binnen kon schieten.

Zeven strafcorners, nul goals

Amsterdam kreeg nog wel een aantal strafcorners -zeven in totaal-, maar specialist Justin Reid-Ross schoot niet met scherp.

De tegenstander in de finale om het Nederlands kampioenschap is Kampong, dat het beslissende duel met Bloemendaal met 3-1 won. De eerste wedstrijd in de best-of-three-serie wordt gespeeld op donderdag 14 mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl