Philip Meulenbroek (nummer 20) viert de 3-1 van Loick Luypaert (l)

Kampong naar finale dankzij uitblinker Meulenbroek

De hockeyers van Kampong kunnen zich opmaken voor de finale van de play-offs en dus om de strijd voor het eerste landskampioenschap in dertig jaar. Aan de hand van uitblinker Philip Meulenbroek wonnen de Utrechters met 3-1 van Bloemendaal.

Kampong won de eerste wedstrijd met 3-2 van Bloemendaal, dat het tweede duel met dezelfde cijfers wist te winnen. Een derde wedstrijd moest daarom voor een beslissing zorgen.

De hunkering is groot bij Kampong

Elf tegen negen

Kampong was in de eerste helft een klasse beter dan Bloemendaal. Vijf minuten voor rust bekroonde Meulenbroek het overwicht. Hij reageerde alert voor de goal.

In de tweede helft verzuimde Kampong om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Bloemendaal kwam zelfs met negen man te staan, na gele kaarten voor Glenn Schuurman en Rogier Hofman.

Maar zelfs met elf tegen negen wist Kampong geen doelpunt te maken. Bloemendaal kwam een paar minuten later zelfs op 1-1 dankzij een treffer van Simon Gougnard.

Het was Meulenbroek die Kampong weer op voorsprong hielp. Zeven minuten voor tijd tikte hij de 2-1 in het doel. Het gaf Kampong energie voor een slotoffensief. Loick Luypaert besliste drie minuten later de wedstrijd: 3-1.

Finale tegen Oranje Zwart

Kampong speelt in de finale tegen Oranje Zwart, dat met 4-1 won van Amsterdam. De wedstrijden worden gespeeld op 14, 16 en (indien nodig) 17 mei.