Memphis Depay
NOS Voetbal

Manchester United haalt Memphis Depay binnen

PSV en Manchester United hebben een akkoord bereikt over de transfer van Memphis Depay. Dat bevestigt de club uit Eindhoven. PSV ontvangt naar verluidt 30 miljoen euro voor de aanvaller.

De 21-jarige international is zelf ook akkoord met de club uit de Premier League, maar moet nog medisch gekeurd worden. PSV benadrukt dat al het noodzakelijke papierwerk in de komende dagen moet worden afgehandeld.

Brands: ik dacht dat het PSG zou worden

Trots

“We zijn heel erg trots op deze aanstaande transfer, die in een grote stroomversnelling is gekomen”, zegt technisch manager Marcel Brands. "Sportief gezien verliezen we natuurlijk een fantastische speler, die van grote waarde is voor het team. Maar heel PSV gunt hem deze prachtige stap.”

Depay wordt in Engeland herenigd met trainer Louis van Gaal, die Depay tot vorige zomer bij het Nederlands elftal coachte. Paris Saint-Germain en Liverpool hengelden eveneens naar de diensten van de huidige topscorer van de eredivisie.

Louis van Gaal en Memphis Depay werkten bij Oranje ook al met elkaar samen

Debuut onder Van Gaal

De Moordrechter doorliep sinds 2006 de jeugdopleiding van PSV en was daarvoor actief in de jeugd van Sparta. Onder Van Gaal maakte Depay in oktober 2013 als invaller zijn debuut als international in de uitwedstrijd tegen Turkije (0-2).

Vorig jaar had Depay ook al de mogelijkheid om naar het buitenland te vertrekken, maar hij wilde in Eindhoven blijven om PSV kampioen te maken. In die missie slaagde hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl