Memphis Depay en Georginio Wijnaldum vieren de landstitel van PSV
NOS Voetbal

Depay en Wijnaldum bereiken doel

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum speelden vorig jaar een uitstekend WK en een transfer naar het buitenland leek een logisch gevolg. De twee kozen echter anders. Ze bleven bij PSV. Op 11 augustus verlengde Wijnaldum zijn contract tot medio 2018 en op 22 augustus volgde Depay, met ook een nieuw contract tot medio 2018.

De boodschap was duidelijk: Depay en Wijnaldum wilden PSV verlaten met de hoofdprijs, de landstitel. Ze slaagden in hun missie. Door een 4-1 overwinning op sc Heerenveen stelden de Eindhovenaren zaterdag de titel veilig.

Voldoening

"Dit geeft heel veel voldoening", aldus Wijnaldum. "In het begin van het seizoen hebben we uitgesproken dat we kampioen wilden worden en Memphis en ik deden dat al eerder samen. De fans willen al heel lang kampioen worden en ik denk dat PSV al te lang geen kampioen geworden is. Dit geeft voldoening voor iedereen."

Wijnaldum was als leider belangrijk voor het team. "Ik heb gewoon gedaan wat ik dacht dat ik moest doen: corrigeren en complimenteren. Ik ben gegroeid in die rol, wist wel dat ik het kon, maar dat ik zo'n aanvoerder kon zijn, dat wist ik niet."

Wijnaldum: dat ik dit kon, dat wist ik niet

Sleutelfiguren

Depay etaleerde bij het begin van de competitie een uitstekende vorm en had na drie wedstrijden al vijf keer gescoord. Op 13 september liep hij tegen PEC Zwolle (3-1 verlies) echter een liesblessure op en stokte zijn productie. Daardoor miste Depay vier eredivisiewedstrijden, maar daarna maakte hij weer zonder pauzes zijn opwachting.

De 24-jarige Wijnaldum was een groot deel van het vorige seizoen afwezig vanwege een rugblessure, maar miste deze jaargang nog maar één duel. Vanwege knieklachten moest hij op 18 oktober vorig jaar, evenals Depay, verstek laten gaan tegen AZ (3-0 winst).

Onder aanvoering van Depay en Wijnaldum koerste PSV het hele seizoen af op de titel en nu, drie wedstrijden voor het einde, zijn de twee kampioen. En ze hadden een groot aandeel. Depay is met 20 doelpunten topscorer van de eredivisie en aanvoerder Wijnaldum was goed voor 12 goals.

Depay (l) en Wijnaldum vieren de winst bij Ajax

Vertrek?

"Ik heb er eigenlijk geen woorden voor", jubelde Depay na de zege op Heerenveen. "Iedereen bij de club is het hele seizoen heel betrokken met elkaar en met alles geweest. Dit kampioenschap is mede daarom echt verdiend. Ik ben ook juist dit seizoen gebleven om de landstitel met PSV te winnen."

Met het bereiken van hun doel, de titel, ligt meteen ook een vertrek voor de hand. Of hebben de 21-jarige Depay en de 24-jarige Wijnaldum komende zomer een nieuwe verrassing in petto. Nog een jaar Eindhoven? Presteren in de Champions League is ook aantrekkelijk.

"Ja, komend seizoen wacht de Champions League. Daar droomt iedereen bij de club van", grijnsde de topscorer, die zich niet liet verleiden tot een uitspraak over zijn nabije toekomst. "We zullen zien", aldus Wijnaldum. "Ik ben nu nog bij PSV en er kan nog van alles gebeuren. Daar denk ik niet aan", aldus Wijnaldum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl