Floyd Mayweather in de problemen tegen Manny Paquiao
NOS Sport

Mayweather daagt Pacquiao uit voor nieuw gevecht

Floyd Mayweather wil het graag nog een keer opnemen tegen Manny Pacquiao. "Ik zal binnen een jaar tijd nog een keer tegen hem vechten, na zijn operatie", heeft de Amerikaanse bokser laten weten aan ESPN. Mayweather (38) won zaterdag het veelbesproken 'Gevecht van de eeuw'.

Het duel in het weltergewicht tussen de twee meervoudige wereldkampioenen gold als het lucratiefste ooit. Maar drie dagen na de wedstrijd ontstond er ineens veel ophef. Er kwam naar buiten dat Pacquiao een blessure had verzwegen.

De 36-jarige Filipijn bleek in de training in de aanloop naar het gevecht een pees te hebben gescheurd. Een operatie is noodzakelijk om van die kwetsuur te herstellen. Naar verwachting neemt de revalidatie van die ingreep negen tot twaalf maanden in beslag.

Uitzondering

Hoewel Mayweather deze week ook aankondigde in september een punt achter zijn loopbaan te zetten, lijkt hij voor een nieuw gevecht tegen Pacquiao een uitzondering te willen maken. En alleen om het gevecht zal het niet gaan. De opbrengst van de bokswedstrijd van zaterdag wordt geschat op meer dan 400 miljoen dollar. Beide boksers verdienden zelf meer dan 100 miljoen dollar aan het gevecht.

Overigens moet Pacquiao eerst nog voor de rechter verschijnen. Twee inwoners van de Amerikaanse staat Nevada voelen zich belazerd door de Filipijnse bokser, omdat hij de blessure had verzwegen in de aanloop naar het 'Gevecht van de Eeuw'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl