NOS Sport

Mayweather levert titel in en stopt in september

Mayweather: ik stop in september

Floyd Mayweather heeft kort na zijn zege op Manny Pacquiao bekendgemaakt dat hij het over enkele maanden voor gezien houdt. De 38-jarige Amerikaan zal de ring in september van dit jaar nog één keer betreden.

"Mijn laatste gevecht zal in september plaatsvinden en daarna hang ik mijn handschoenen aan de wilgen", sprak Mayweather, die maandag zijn bokstitels zal inleveren. "Ik ga richting de veertig, zit al negentien jaar in deze sport en ben tevreden."

Mayweather betrad in zijn carrière 48 keer de boksring en nog nooit moest hij die als verliezer verlaten. Zaterdag kon ook Pacquiao hem niet op een nederlaag trakteren.

Pijn

"Hij is een geweldige vechter", sprak Mayweather over zijn opponent. "Ik wist dat hij mij pijn zou gaan doen en wat rondes zou winnen. Hij had wat goede momenten, maar ik heb hem goed aan de buitenkant gehouden."

Mayweather verdiende met het 'gevecht van de eeuw' ruim honderd miljoen dollar. Als hij er in slaagt zijn ongeslagen status te behouden en in september zijn 49ste partij wint, evenaart hij het record van bokslegende Rocky Marciano.

Bij de wedstrijd in september staat geen titel op het spel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl