Klopp stelt Duitsland gerust: ik houd van mijn vrouw
NOS Voetbal

Bayern-Dortmund gaat nauwelijks over voetbal

In aanloop naar de bekertopper tussen Bayern München en Borussia Dortmund van dinsdagavond gaat het in Duitsland nauwelijks over voetbal. Sterker nog: de vrouw van Dortmund-coach Jürgen Klopp is het belangrijkste gespreksonderwerp.

Klopp heeft volgens de Duitse boulevardpers een buitenechtelijke verhouding gehad met een spelersvrouw, is door zijn eigen vrouw de deur uitgezet en neemt om die reden na dit seizoen afscheid bij Dortmund. "Poeh", verzucht de coach tijdens de persconferentie. "Er zijn maar weinig geruchten die mij echt interesseren. Hetzelfde geldt voor dit bericht. Ik houd nog altijd van mijn vrouw. Ze heeft mij niet het huis uitgegooid", stelde hij Duitsland gerust.

Arjen Robben

Het privéleven van Klopp zorgt ervoor dat wedstrijd gerelateerde onderwerpen naar de achtergrond worden gedrukt. De fitheid van Arjen Robben bijvoorbeeld, die volgens Duitse media de groepstraining weer heeft hervat. Of dit betekent dat de flankspeler van Bayern in de halve finale tegen Dortmund zijn rentree zal maken is nog onduidelijk. "Dat kan ik niet bevestigen", aldus Robben tegenover Bild. "Maar alles ziet er goed uit. Ik heb geen terugslag gehad.

Robben liep vijf weken geleden in de competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach een buikspierblessure op. "Onze artsen en fysiotherapeuten hebben geweldig werk geleverd. Nu is het zaak om ritme op te doen", zegt Robben, die eerder aangaf de halve finale in de Champions League tegen Barcelona op 6 mei hoopt te kunnen spelen.

Dubbel of troostprijs

De halve finale van de Duitse beker is een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar, toen Bayern na verlenging met 2-0 te sterk was voor Dortmund. De ploeg van Pep Guardiola, die afgelopen weekend al kampioen werd, is nog in de race voor de treble, terwijl Dortmund al blij zal zijn als het komend seizoen Europees voetbal mag spelen.

De andere halve finale gaat tussen Arimina Bielefeld en VFL Wolfsburg en wordt woensdag gespeeld.

Flitsen van Bayern-Dortmund zijn vanavond vanaf 22:00 uur te horen in NOS Langs de Lijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl