De Groninger Bodem Beweging, voor een overleg met minister Kamp in januari
NOS Nieuws

Gereserveerde reacties op excuus NAM

De Groninger Bodem Beweging (GBB) noemt het excuus van de NAM voor het leed dat de Groningers is aangedaan door de aardbevingen niet meer dan een goed begin. Woordvoerder Dick Kleijer van de GBB ziet echter liever daden dan woorden van de NAM.

De NAM bood vanmiddag voor het eerst excuus aan aan de Groningse bevolking, naar aanleiding van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) over de aardbevingsschade in Groningen. Directeur Schotman van de NAM zegt dat de beving in 2012 in Huizinge een keerpunt was voor de maatschappij. Die beving met een kracht van 3,2 op de schaal van Richter heeft de ogen van de NAM geopend voor de ware aard van de problematiek in de provincie. Dat gold volgens Schotman ook voor gerenommeerde organisaties zoals het KNMI en TNO.

De NAM biedt bij monde van directeur Schotman ook aan de communicatie met de bevolking te verbeteren. Die communicatie is volgens de Groninger Bodem Beweging niet het grootste probleem. Hij ziet liever een gedragsverandering bij de NAM en zegt dat het tijd wordt dat de NAM de Groningers met respect gaat behandelen.

De Groningse gedeputeerde Moorlag (PvdA) heeft gemengde gevoelens bij de excuses. Hij denkt dat de woorden van Schotman oprecht zijn, maar constateert ook dat de NAM afstand neemt van het rapport van de OvV. Daarmee wint de NAM het vertrouwen van de Groningers niet terug, denkt Moorlag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl