Omstanders kijken naar de restanten van de bomauto
NOS Nieuws

Zeker tien doden door autobom in Mogadishu

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker tien mensen om het leven gekomen door een autobom. Ook raakten twaalf mensen gewond, meldt het persbureau Reuters.

De bestuurder liet zijn auto rond lunchtijd ontploffen bij een restaurant waar militairen en burgers zaten te eten. Een agent probeerde de auto nog te stoppen, maar zonder succes. Lokale autoriteiten spreken van een zelfmoordaanslag. Ook een naastgelegen theesalon werd getroffen.

Al-Shabaab

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de Somalische terreurbeweging al-Shabaab, die geregeld aanslagen pleegt in Somalië en buurland Kenia. Een woordvoerder zegt dat het restaurant als doelwit is uitgekozen, omdat daar vaak regeringsfunctionarissen eten.

Gisteren ontplofte een autobom bij een hotel in Mogadishu waar een Turkse delegatie een vergadering had, en in het noordoosten van Somalië kwamen tien mensen om het leven bij een explosie in een bus van de VN. Al-Shabaab heeft ook voor die twee aanslagen de verantwoordelijkheid opgeëist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl