Cristiano Ronaldo scoorde vier keer tegen Granada
  • AFP
    Real Madrid verslaat Granada met 9-1
  • EPA
    Cristiano Ronaldo viert zijn snelste hattrick uit zijn carrière

In de race om de Spaanse titel heeft Real Madrid een monsterzege behaald op Granada. Cristiano Ronaldo dwong de bezoekers met een razendsnelle hattrick al voor rust (4-0) op de knieën.

Daarna liep de score nog op naar 9-1 voor De Koninklijke. Ronaldo vond binnen 9 minuten drie keer het net, zijn snelste hattrick ooit. Het was zijn 24ste voor Real, net zoveel als Lionel Messi er voor FC Barcelona heeft gemaakt.

De andere doelpunten waren van Gareth Bale (1-0), Karim Benzema (5-0, 7-0) en een eigen doelpunt van Granada-verdediger Diego Mainz (8-1). Bij een achterstand van 7-0 redde Robert Ibáñez de eer van de bezoekers.

Topscorer

Na de rust scoorde de Portugees er nog twee (6-0 en 9-1). Op de topscorersranglijst passeerde hij daarmee Messi (36 om 32 doelpunten). Real naderde koploper Barcelona tot op één punt. Bij winst op Celta de Vigo kan Barça de marge van vier punten vanavond weer herstellen.