Cristiano Ronaldo maakte in acht minuten tijd drie doelpunten

Ronaldo scoort zijn snelste hattrick ooit

Cristiano Ronaldo heeft de snelste hattrick in zijn carrière gemaakt. Binnen negen minuten maakte de aanvaller van Real Madrid drie doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Granada (9-1) in de 30ste, 36ste en 38ste minuut. Na een klein uur spelen maakte hij ook zijn vierde goal van de wedstrijd en net voor tijd scoorde hij zijn vijfde van de dag.

De 30-jarige Ronaldo heeft nu 24 hattricks op zijn naam staan in de Primera División. Dat zijn er evenveel als zijn rivaal Lionel Messi. In totaal maakte de Portugees 28 hattricks voor Real en daarmee evenaart hij het clubrecord van Alfredo Di Stéfano.

Messi

Ronaldo is Messi nu ook weer voorbij als topscorer in de Spaanse competitie: de aanvaller van Real staat op 36 doelpunten en zijn FC Barcelona-collega op 32. Koploper Barcelona komt zondagavond nog in actie tegen Celta de Vigo.