Silvio en zijn dochter Barbara Berlusconi
NOS Voetbal

Berlusconi onderhandelt over verkoop AC Milan

Silvio Berlusconi is in onderhandeling met een groep Chinese investeerders over de verkoop van 75 procent van de aandelen van voetbalclub AC Milan. Dat meldt het Italiaanse persbureau Askanews. Met de deal zou een bedrag van 1 à 1,5 miljard euro gemoeid zijn.

Berlusconi kocht AC Milan in 1986. Onder zijn bewind boekte de club grote successen, met vijf Champions League-trofeeën (1989, 1990, 1994, 2000 en 2007) als climax. De laatste jaren vertoeft de oud-premier van Italië vooral op de achtergrond bij de club, waar zijn dochter Barbara sinds 2013 als directeur werkzaam is. Als voorwaarde voor de overname door de Chinezen eist de 78-jarige Berlusconi dat zijn dochter aan het roer blijft staan bij Milan.

Geruchten

Er gaan al langere tijd geruchten dat Berlusconi zijn aandelen wil verkopen. Zo deed de Thaise zakenman Bee Thaechaubol begin februari een bod van 1 miljard euro. De schatrijke Thai wilde minimaal de helft van de aandelen overnemen, maar Berlusconi zei toen nog dat "AC Milan niet te koop is". Een paar weken later kwam hij daar weer op terug, maar tot een deal kwam het niet.

Nu lijkt het erop dat de aandelen naar China gaan. Volgens het persbureau heeft dat ook te maken met de Chinese regering die voetbal in het Aziatische land wil promoten. De waarde van AC Milan wordt momenteel geschat op 688 miljoen euro. De club is daarmee de op vijf na waardevolste ter wereld.

Serie A

Bij AC Milan voetballen de Nederlandse middenvelders Nigel de Jong en Marco van Ginkel. De rood-zwarte formatie werd in 2011 voor het laatst kampioen van Italië en staat dit seizoen op de tegenvallende achtste plaats in de Serie A.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl