Silvio Berlusconi
NOS Voetbal

Berlusconi zet deur op kier voor Thaise investeerder

Het ziet er toch naar uit dat AC Milan voor een deel in buitenlandse handen terecht zal komen. Half februari hield eigenaar Silvio Berlusconi een gesprek met Bee Thaechaubol nog af. De Thaise zakenman bracht toen een bod van 1 miljard euro uit. De schatrijke Thaechaubol wilde minimaal de helft van de aandelen overnemen.

Berlusconi liet kort na de berichten over een Thais bod een verklaring verspreiden, waarin hij nogmaals benadrukte dat AC Milan niet te koop is. "Diverse partijen hebben al interesse getoond, maar Fininvest wil zijn meerderheidsbelang in AC Milan niet kwijt", luidde toen de mededeling.

Meerderheidsbelang

In tweede instantie, nu Thaechaubol voor slechts 25 procent van de aandelen gaat, is Berlusconi wel geïnteresseerd. De Thaise investeerder wil 250 miljoen euro betalen voor een kwart van de aandelen. Volgens de doorgaans goedgeïnformeerde Gazzetta dello Sport heeft Thaechaubol bedongen dat zijn deel de komende vier, vijf jaar kan doorgroeien naar een meerderheidsbelang.

Berlusconi kan de buitenlandse investering goed gebruiken: begin deze maand werden de plannen voor een nieuw stadion onthuld. De nieuwe arena van de Italiaanse voetbalclub moet plaats gaan bieden aan 48.000 toeschouwers. Met de bouw is een bedrag van zo'n 320 miljoen euro gemoeid.

Een impressie van de buitenkant van het nieuwe stadion van AC Milan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl