Politieman aan Albertkanaal tijdens zoektocht naar Stevaert
NOS Nieuws

Lichaam oud-minister Stevaert in Albertkanaal gevonden

Duikers hebben in het Albertkanaal bij Hasselt het lichaam gevonden van de Belgische oud-politicus Steve Stevaert. De minister verdween vanmorgen, korte tijd later werd zijn fiets aan de oever van het kanaal gevonden.

Hulpdiensten hebben de hele dag gezocht in het water. Aan het eind van de middag werd het lichaam van Stevaert met een sonarboot ontdekt. Zijn partij, de Vlaamse sp.a, heeft de dood van Stevaert bevestigd.

Verkrachting

Vanmorgen werd in België bekend dat de populaire oud-politicus voor de rechter moet verschijnen wegens een verkrachtingszaak. Volgens Belgische media zou Stevaert zich 4,5 jaar geleden hebben vergrepen aan een vrouw die evenals hij te gast was in een tv-programma met presentatrice Goedele Liekens. Het slachtoffer diende begin 2013 een aanklacht in.

Stevaert zou tijdens het gerechtelijk onderzoek al gezinspeeld hebben op een "wanhoopsdaad" als de aanklacht bekend zou worden.

Steve Stevaert

Het nieuws over Stevaerts dood is ingeslagen als een bom in België. Steve Stevaert was een prominente Belgische politicus, oud-voorzitter van de Vlaamse sociaal-democratische partij, vice-premier en minister in verschillende Vlaamse regeringen. Als burgemeester van Hasselt werd hij bekend door zijn maatregel om het openbaar vervoer voor ouderen gratis te maken.

Joris van Poppel over dood Stevaert

Premier Charles Michel prijst het "politieke engagement" van Stevaert, oud-premier Di Rupo omschrijft Stevaert als "dicht bij de mensen, een politicus van de buitencategorie" en liberaal kopstuk Guy Verhofstadt noemt de overledene "een hartelijk man en een getalenteerde politicus.

De laatste jaren was Stevaert niet meer politiek actief.

Belangstellenden bij het Albertkanaal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl