NOS Nieuws

Oud-minister België vermist na verkrachtingsaanklacht

VRT over vermissing Stevaert

De Belgische minister van Staat Steve Stevaert, die is aangeklaagd voor verkrachting, wordt vermist. Hulpdiensten zoeken hem in een kanaal bij Hasselt. De politie heeft een sonarboot ingezet.

Stevaerts fiets is gevonden langs het Albertkanaal bij Hasselt, waar hij geboren is en burgemeester was. Twee van zijn jassen werden in het kanaal gevonden.

Vanmorgen werd bekend dat Stevaert wordt vervolgd voor verkrachting. Hij zou in 2010, toen hij niet meer in de politiek zat, een vrouw in een bedrijf waar hij voor werkte, hebben verkracht.

Duikers ingezet

Aan het eind van de middag heeft de politie een witte boei uitgezet in het kanaal op zo'n 20 meter van de plek waar de fiets van Stevaert lag. Onder de boei zou mogelijk een lichaam zijn waargenomen. Duikers gaan de vondst onderzoeken.

Volgens België-correspondent Joris van Poppel vrezen veel Belgen dat de populaire oud-politicus zelf in het kanaal is gesprongen. "Stevaert zei gisteren dat hij niet begreep waarom hij terecht moet staan. Het kwam voor hem als een complete verrassing", zegt Van Poppel.

'Steve Stevaet was een fenomeen'

PvdA-bijeenkomsten

De verkrachtingszaak is in België groot nieuws. Stevaert is minister van Staat en was daarvoor parlementslid, minister en gouverneur in Vlaanderen.

In die tijd verscheen hij ook geregeld op bijeenkomsten van de Nederlandse zusterpartij PvdA. Verder was hij in Nederland ook bekend, omdat hij als burgemeester van Hasselt gratis openbaar vervoer invoerde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl