NOS Nieuws

Politieauto's veroorzaken files op A12 Den Haag-Reeuwijk

  • Regio15
    De politie heeft tussen 10.00 uur en 11.30 uur met 60 km/u over de A12 van Den Haag naar Reeuwijk gereden voor een betere cao
  • Regio15
    oor de langzaamaanactie ontstonden op de snelweg files
  • John van der Tol
    Aan de rit deden volgens de vakbond ACP 60 politieauto's mee
  • John van der Tol
    Op 24 maart werd net zo'n actie gehouden op de A16 en A58 tussen Breda en Goes

De politie heeft tussen 10.00 uur en 11.30 uur met 60 km/u over de A12 van Den Haag naar Reeuwijk gereden voor een betere cao. Door de langzaamaanactie ontstonden op de snelweg files.

Aan de rit deden volgens de vakbond ACP 60 politieauto's mee. Op 24 maart werd net zo'n actie gehouden op de A16 en A58 tussen Breda en Goes.

Om de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur, verder onder druk te zetten, zullen in het hele land vlak voor het middaguur 3 minuten lang politiesirenes loeien. Dat gebeurde ook al op 20 maart.

Politie houdt langzaamaan-actie op A12

Bovendien houden de politiebonden volgende week woensdag een protestmanifestatie in Den Haag. Honderden politiemensen zullen volgens de ACP een stuk door de stad lopen en de minister een schriftelijke laatste waarschuwing geven.

De politiebonden hebben Van der Steur inmiddels ook een ultimatum gesteld. Hij moet uiterlijk maandag 13 april met een beter loonbod komen om hardere acties te voorkomen. Meer willen ze nog niet zeggen.

Oud-minister Opstelten weigerde om financiële redenen in te gaan op de cao-eisen van de vakbonden. Die willen onder meer 3,3 procent meer loon en een bonus vanwege de ingrijpende reorganisatie bij de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl