Vorige week riepen de bonden politiemensen op om minder bekeuringen uit te schrijven
NOS Nieuws

Politie laat sirenes loeien bij cao-actie

Politieagenten laten morgenochtend om 11.59 uur een minuut de sirenes van hun auto's en motoren loeien, omdat ze de cao-voorstellen van het kabinet te schraperig vinden. De agenten zeggen dat ze te weinig waardering krijgen van het kabinet en hopen dat dat onder de opvolger van minister Opstelten verandert.

Het protest wordt elke vrijdag herhaald en met een minuut verlengd, zolang het kabinet de bonden niet tegemoetkomt. Ook bereiden de bonden acties voor die minder publieksvriendelijk zullen zijn, zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp.

Op de Facebookpagina van het Landelijk Actiecentrum staan instructies voor agenten die aan de actie meedoen. Voordat ze de sirene aanzetten moeten ze een actiepamflet achter de autoruit plakken en het publiek via de luidspreker laten weten waarom de sirene gaat loeien.

De onderhandelingen met de minister van Veiligheid en Justitie liepen vorige maand vast. De bonden zijn ontevreden over de toezeggingen over de loonontwikkeling en de mogelijkheden voor vroegpensioen.

Het actiepamflet dat agenten achter de autoruit moeten plakken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl