In het huis van het gezin was het een grote chaos
NOS Nieuws

Vermist gezin Doorwerth vertrokken naar VS

Het gezin uit Doorwerth dat eerder deze maand een etmaal werd vermist, is naar de Verenigde Staten verhuisd. Daar willen de ouders en hun vijf kinderen een nieuw bestaan opbouwen, meldt de gemeente.

De gezinsleden zijn inmiddels uitgeschreven uit de gemeente Renkum, waar Doorwerth onder valt. De kinderen zijn tussen de 1 en 10 jaar oud. De moeder is Amerikaanse.

Tijdens de vermissing bleek dat in het huurhuis van het gezin een ravage was aangericht. Hoe de woning er nu aan toe is, weet de gemeente niet.

Zoekactie

Begin deze maand werd een grote zoekactie op touw gezet toen het gezin enige tijd onvindbaar was. Duikers zochten in de Rijn en er werd een Burgernet-oproep verspreid.

De politie werd gealarmeerd door buurtbewoners. Zij hadden gezien dat het in de woning van het gezin een grote chaos was. Ook zag iemand het gezin in de auto stappen. Na een etmaal werden de zeven gevonden in de Duitse plaats Gronau.

De kinderen en hun ouders maakten het naar omstandigheden goed. De afgelopen weken heeft de gemeente het gezin voortdurend in de gaten gehouden en "regie gehouden over de situatie".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl