NOS Nieuws

Gezin Doorwerth duikt op in Duitsland

Chaos in huis vermist gezin

Het sinds gisteren vermiste gezin uit Doorwerth is vanmiddag rond 15.30 uur in Duitsland gevonden door de Duitse politie. De vader, moeder en vijf kinderen maken het naar omstandigheden goed.

Het gezin was in een pand in de buurt van Gronau, waar de auto voor de deur stond. Nederlandse agenten zijn naar Duitsland gegaan om met hen te spreken, meldde de Nederlandse politie.

Rijn

Buurtbewoners maakten gisteravond melding bij de politie over het plotselinge vertrek. Agenten zetten een zoekactie op touw, waarbij onder meer onderzoek werd gedaan in de Rijn bij Renkum.

In de loop van de dag bleek dat de bodem van de rivier daar niet anders was dan twee weken geleden. Ook een Burgernetbericht leverde niets op. Het spoor leidde uiteindelijk naar Duitsland.

Chaos

Volgens omwonenden is het een chaos in het huis van het gezin. De directeur van basisschool 'De Wegwijzer', waar drie kinderen op zaten, vertelde dat er vrijdag een afscheidsfeestje is gehouden omdat het gezin zondag naar de Verenigde Staten zou vertrekken.

Een buurtbewoner zag het gezin gisteren in de auto stappen. De kinderen hadden geen gordel om. Toen hij daarop wees, antwoordde de vader volgens de buurtbewoner dat dat niet nodig was omdat het maar een klein stukje rijden was naar de rivier.

Nadat het gezin was vertrokken, ging de buurtbewoner bij de woning van het gezin kijken. Daar zag hij dat het een puinhoop was in het huis, en lichtte hij de politie in.

Volgens de Duitse politie waren geen aanwijzingen dat de vader van het gezin zelfmoord wilde plegen. De Duitse politie was de zoekactie gestart omdat ze van de Nederlandse autoriteiten had gehoord dat de man mogelijk een einde aan zijn leven wilde maken.

Ingrijpen

De politie weet nog niet wie de ravage heeft aangericht en waarom. Ook de reden van het vertrek is nog onbekend.

Het is nog niet zeker dat de politie ingrijpt. "Het lijkt erop dat ze deze keus zelf hebben gemaakt'', zegt een woordvoerder. "Maar we willen uiteraard wel weten hoe het zo ver heeft kunnen komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl