Saudi-Arabië voert ook vandaag bombardementen uit in Jemen
NOS Nieuws

Doden bij luchtaanval bij vluchtelingenkamp Jemen

Bij een luchtaanval in het noorden van Jemen zijn zeker 45 mensen om het leven gekomen, melden hulpverleners in het gebied. 65 mensen raakten gewond. De aanval werd uitgevoerd in de buurt van een vluchtelingenkamp. Het is niet duidelijk of dat kamp zelf geraakt is. Waarschijnlijk was een militaire installatie het doelwit.

Een coalitie van Arabische landen voert sinds vorige week onder leiding van Saudi-Arabië luchtaanvallen uit op Houthi-rebellen. Vandaag werden stellingen in de hoofdstad Sanaa door de coalitie onder vuur genomen.

Aden

Intussen rukken Houthi-rebellen op in de voorsteden van de havenstad Aden. Ze stuiten daar op aanhangers van de verdreven president Hadi. Onder meer in de buurt van het vliegveld van de stad wordt gevochten.

Houthi-rebellen en aanhangers van de oud-president Saleh, die de Houthi's steunen, zijn bij Aden beschoten door oorlogsschepen. Waarschijnlijk gaat het om Egyptische schepen die vorige week door het Suez-kanaal naar de Golf van Aden zijn gevaren.

Arabische strijdmacht

Gisteren werd naar aanleiding van de onrust in Jemen op een speciale bijeenkomst van de Arabische Liga besloten een Arabische strijdmacht op te richten. Die wordt ingezet als de veiligheid in de regio gevaar loopt. Het is niet duidelijk of alle 22 leden van de Arabische Liga mee gaan doen aan de strijdmacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl