Kiezers wachten in lange rijen voor de stembureaus
NOS Nieuws

Boko Haram pleegt aanslagen op kiezers Nigeria

In Nigeria heeft Boko Haram twee aanslagen gepleegd tijdens de presidentsverkiezingen. In totaal zijn er zeker zes doden gevallen, zeggen bronnen bij de veiligheidsdiensten.

Leden van de terreurorganisatie openden het vuur op mensen die naar een stembureau liepen. In beide gevallen werden drie mensen gedood. De aanvallen gebeurden in de noordoostelijke staten Yobe en Gombe.

Gehackt

Ook was de website van de kiescommissie enige tijd gehackt door een groep die zichzelf het Nigeriaanse Cyber Leger noemt.

In Nigeria zijn strenge veiligheidsmaatregelen van kracht tijdens de verkiezingen. Die werden zes weken geleden juist uitgesteld uit angst voor aanslagen van Boko Haram.

Wachten

Ondanks de kans op aanslagen gaan de inwoners van Nigeria vandaag toch in groten getale naar de stembus. Kiezers staan in lange rijen te wachten om hun stem uit te brengen.

Rond het middaguur waren de meeste stembureaus geopend. Op sommige plaatsen zijn er problemen met de registratieapparatuur, die nieuw is. Daardoor moeten mensen langer wachten.

Nek-aan-nekrace

De stembusgang wordt naar verwachting een nek-aan-nekrace tussen president Goodluck Jonathan en oppositieleider Mohammed Buhari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl