Vliegtuigen van Germanwings op Düsseldorf Airport
NOS Nieuws

Germanwings gaat uit van ongeluk

Lufthansa gaat ervan uit dat het neerstorten van een vliegtuig van Germanwings vanochtend in de Franse Alpen een ongeluk is. Er zijn geen aanwijzingen voor een terreurdaad.

Het Witte Huis maakte eerder ook al bekend dat er niet aan terrorisme wordt gedacht. Obama heeft gebeld met de Duitse bondskanselier Merkel.

Operazanger

Op een tweede persconferentie van Germanwings zei een woordvoerder dat er nog niets met zekerheid kan worden gezegd over de nationaliteit van de 150 inzittenden.

Germanwings meldde dat aan boord van vlucht 9525 zes bemanningsleden en 144 passagiers waren. Waarschijnlijk waren er 67 Duitsers aan boord. Zeker is dat 16 gymnasiumleerlingen en twee leraren uit Haltern in het toestel zaten.

De maatschappij zoekt nog altijd bevestiging van de identiteit van mensen die via reisbureaus hebben geboekt, zei een woordvoerder op de persconferentie. Waarom dat lastig is, werd niet duidelijk gemaakt.

Volgens het operahuis in Düsseldorf is onder de slachtoffers ook de bas-bariton Oleg Bryjak (54). De Kazach, die in Düsseldorf werkte bij de Deutsche Oper am Rhein, was op de terugweg van een optreden in Barcelona.

Ook de Duitse alt Maria Radner had in Barcelona opgetreden. Zij en Bryjak zongen in een uitvoering van de opera Siegfried van Richard Wagner. Dat heeft het Gran Teatru del Liceu in Barcelona laten weten. Radner zat met haar man en hun baby in het vliegtuig.

Een reconstructie van de vlucht van Germanwings

Nationale rouw

Het onderzoek op de rampplek wordt geleid door de Franse onderzoeksdienst BEA. Duitse onderzoeksteams zijn onderweg naar de rampplek, onder meer teams van Airbus en Lufthansa.

Spanje heeft drie dagen van nationale rouw uitgeroepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl