Premier Rutte reageert geschokt op de vliegramp
NOS Nieuws

Rutte: vliegramp komt ook in Nederland hard aan

Premier Rutte reageert geschokt op het neerstorten van het vliegtuig van Germanwings in Zuid-Frankrijk: "Het is een afschuwelijk bericht dat natuurlijk ook in ons land hard binnenkomt bij heel veel mensen. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de slachtoffers en nabestaanden".

Hij vindt dat alle aandacht moet uitgaan naar het boven water halen van informatie over de inzittenden en de oorzaak van de ramp. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit of er Nederlanders aan boord waren.

Nederlander

De boekingsite Vliegtickets.nl meldt dat er een Nederlander is die een ticket heeft geboekt voor de bewuste vlucht. Niet duidelijk is of die persoon ook echt aan boord is gegaan van het vliegtuig.

Directeur Rus van Vliegtickets.nl verwacht dat er meer Nederlanders aan boord zullen zijn. "Veel mensen uit het oosten van het land vertrekken vanaf Düsseldorf en Germanwings is een Duitse prijsvechter die vaak wordt gekozen", zegt Rus.

Volgens Omroep Brabant is een 20-jarige vrouw uit Deurne om het leven gekomen. Zij zou op een stedentrip naar Barcelona zijn geweest en was volgens een vriendin ingecheckt op de vlucht naar Düsseldorf. De gemeente Deurne en het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen het bericht niet bevestigen.

Rutte: dit komt ook in Nederland hard aan
Ron Fresen over de verklaring van premier Rutte

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl