Floyd Mayweather en Manny Pacquiao bij een persconferentie over hun gevecht
NOS Sport

Gevecht Mayweather-Pacquiao gaat alle records breken

Het gevecht tussen de bokskampioenen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao wordt het lucratiefste boksduel in de geschiedenis. De wedstrijd op 2 mei gaat waarschijnlijk meer dan 400 miljoen euro opleveren, een absoluut record.

Al sinds 2009 werd er gesproken over een gevecht tussen de twee bokskampioenen, maar de onderhandelingen daarover liepen telkens stuk. Begin dit jaar kwam er dan toch een deal voor een gevecht in Las Vegas.

De Amerikaan Mayweather is ongeslagen in 47 partijen (waarvan 26 op knock-out). Zijn Filipijnse tegenstander is de enige bokser die in acht verschillende gewichtsklassen wereldkampioen is geworden.

Het lange wachten op een clash tussen de twee heeft tot een hype geleid, die nu enorme bedragen oplevert. Alleen de verkoop van de 15.000 beschikbare kaartjes in de MGM Grand Garden Arena gaat al 74 miljoen dollar opleveren.

Dat is drie keer meer dan het huidige record voor het gevecht van Mayweather tegen Canelo Alvarez. Door de grote vraag kost het goedkoopste plaatsbewijs nu 1.500 dollar, terwijl het duurste 10.000 dollar oplevert.

Ook de uitzendrechten en sponsorcontracten leveren het veelvoudige op van eerdere topgevechten. "Het is gekkenwerk, maar het is wat het is", zegt Pacquiaos bokspromotor Bob Arum. "We hadden deze bedragen niet gekregen als we het gevecht vijf jaar geleden hadden gehouden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl