NOS Sport

Hoogste gage voor bokspartij ooit: 105 miljoen euro

  • AFP
    Floyd Mayweather Jr.
  • AFP
    Manny Pacquiao

Het is de wedstrijd waar boksliefhebbers met smart op hebben gewacht en het is de partij waarbij een van de twee boksers de hoogste gage ooit zal toucheren.

Op 2 mei komen de profboksers Floyd Mayweather Jr. en Manny Pacquiao tegen elkaar in de ring en dat levert de Amerikaan minstens 105 miljoen euro op terwijl de Filipijn ongeveer 68 miljoen op zijn rekening gestort krijgt.

Waar de wereld lang op heeft gewacht, gaat nu gebeuren.

Floyd Mayweather Jr.

Afspraak in een hotel

Na de zege van Pacquioa in november op de Amerikaan Chris Algieri, wilde de Filipijn het duel met Mayweather aangaan. De boksers kwamen elkaar in januari bij toeval tegen bij een wedstrijd van Miami Heat en na een bijeenkomst op de hotelkamer van Paqcuiao was het snel beklonken.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

"Dit wordt het gevecht van de eeuw", liet Mayweather, wereldkampioen in het weltergewicht bij de bonden WBC en WBA, weten. "Ik ben de beste aller tijden. Manny gaat proberen wat 47 boksers voor hem ook probeerden. Maar hij zal geen succes hebben. Hij wordt nummer 48."

"Ik draag dit gevecht op aan alle fans die hier jaren op gewacht hebben", zei Paqcuiao. "Ik hoop mijn landgenoten op de Filipijnen en elders in de wereld trots te kunnen maken.''

Vijf jaar wachten

Over een eventueel duel tussen de twee 'superkampioenen' wordt al meer dan vijf jaar gespeculeerd. De 38-jarige Mayweather, als profbokser ongeslagen in 47 partijen (waarvan 26 op knock-out), kondigde de wedstrijd op twitter aan. "Waar de wereld lang op heeft gewacht gaat nu gebeuren".

Paqcuiao is de enige bokser die in acht verschillende gewichtsklassen wereldkampioen is geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl